Duurzame en betaalbare huurwoningen

Vester investeert in duurzame en betaalbare huurwoningen Bornsche Maten

In opdracht van Vester heeft Trebbe in slechts drie maanden tijd zestien zeer energiezuinige woningen in het hart van de Bornsche Maten opgeleverd. De Bongerd VOF heeft het plan, bestaande uit twaalf riante tussenwoningen en vier hoekwoningen ontwikkeld. Peters & Lammerink architecten tekende voor het ontwerp.

Energiezuinig

De nieuwbouwwoningen zijn uitermate energiezuinig. Naast een hoog wooncomfort betekent dit een zeer lage of zelfs geen energierekening meer. Goede isolatie, triple glas en zonnepanelen op het dak zorgen ervoor dat de energierekening van tien woningen zeer laag is. Zes woningen zijn nog duurzamer: bij deze woningen zorgt de hybride warmtepomp voor terugwinning van warmte en leveren de zonnepanelen zoveel energie op, dat de volledige energierekening wordt terugverdiend.

Hein Stooker, directeur projectontwikkeling Trebbe Wonen: “Het is gelukt om samen met Vester en De Bongerd VOF een stukje duurzame woonkwaliteit toe te voegen aan Borne. Dat een particuliere belegger als Vester wil investeren in deze zeer energiezuinige woningen maakt het project voor ons ook meer dan bijzonder.”

Ralf Weghorst, directeur Vester: “Bij Vester vinden we het belangrijk om een bijdrage te leveren aan de energietransitie en om betaalbare woningen op de markt te brengen.”

Toekomstbestendig

De woningen voldoen aan alle huidige eisen die gelden voor de energieneutrale en energienota nul woningen. Tijdens de ontwikkeling is er ook rekening gehouden met toekomstige normen. Twaalf rijwoningen voldoen al aan de uitgangspunten van de richtlijn Bijna Energie Neutraal Gebouwd (BENG), terwijl dit pas jaren na de oplevering verplicht werd.

Annemieke Traag, gedeputeerde provincie Overijssel: “Voor de provincie is energietransitie één van de grootste opgaven voor de komende jaren. Onze ambitie is om het aandeel hernieuwbare energie naar 20% te laten groeien. Dit project levert een bijdrage aan deze doelstelling en is een prachtig voorbeeld.”

Duurzaam en betaalbaar

Het project is mede mogelijk gemaakt door meerdere duurzaamheidssubsidies. De duurzaamheidssubsidie van de provincie Overijssel, een subsidie voor duurzame woningbouw door gemeente Borne en de investeringssubsidie duurzame energie van Rijksoverheid.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*